Behandelingen

Bij Trimsalon Trudy zijn verschillende behandelingen mogelijk en gebruik ik verschillende technieken:

knippen/effileren, ontwollen, plukken en scheren. Iedere techniek met specifieke eigenschappen.

 

Een volledige trimbehandeling bij Trimsalon Trudy houdt het volgende in:

 

Ik stel uw hond op zijn gemak en zet hem op de verstelbare tafel. Er wordt alvast wat haar weggeknipt, geschoren of geplukt zodat dit haar niet meer gewassen hoeft te worden en de hond dus ook sneller droog is na het bad. De nagels worden geknipt. De haren tussen de voetzolen worden weggeknipt. De haren de liezen worden weggeschoren. De gehoorgangen worden vrijgemaakt van haren en schoongemaakt.

 

Daarna wordt de tafel naar het tevens verstelbare bad gerold, veilig voor hond en trimmer, omdat ik de hond dan niet een heel stuk hoeft te tillen. De salon maakt gebruik van speciale shampoos, zodat iedere vacht met zijn specifieke eisen juist behandeld wordt.

 

Vervolgens wordt uw hond afgedroogd en geföhnd met een waterblazer die warme lucht blaast en zorgt dat de laatste losse haren worden verwijderd. Uw hond wordt geborsteld, gekamd en de klitten worden uit de vacht gehaald. Uw hond wordt in model gebracht d.m.v. een geschikte behandeling voor de vacht. Er zijn vier verschillende trimtechnieken: knippen/effileren, scheren, plukken en ontwollen. Uiteraard wordt er gekeken welke variant het beste bij uw hond en zijn vacht past.

 

Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken voor één van de onderdelen van een complete behandeling, denk aan nagels knippen, wassen en föhnen. Graag bij het maken van de afspraak vermelden wat er moet gebeuren en dan kan ik u een prijsindicatie geven.

Na de trimbeurt kan uw trouwe viervoeter weer spik en span met u mee naar huis. Lekker fris!